20151107_181430 (1)

BIO PRZEPISY

Przed biegowe danie.

20151106_130622

Jutro kolejny bieg, tym razem pierwszy z małą Z. Przynajmniej mam taką nadzieję, że dojdzie on do skutku 🙂 Fajnie będzie się dzielić medalem z własną córką. Jednak rożnie może być i tego się obawiam. Czy małą Z będzie współpracować? Czy będzie ryk, czy będzie spanie ? Czy będzie padać ? Co z tym okropnym wiatrem którego zapowiadają na jutro w naszym rejonie?

Nie ma co myśleć za dużo co będzie to będzie, trzeba się dobrze przygotować i być pełnym nadziei i dobrej myśli ! Jesteśmy gotowe na nowe wyzwanie!

Dzisiaj Biegająca Bio Mama serwuję ulubione klopsiki jaglane z makaronem z czarnego ryżu w sosie dyniowym z jarmużem. Przed półmaratonem naładowały nas węglowodanami więc mam nadzieję, że i jutro się sprawdzą. Co prawda mój cel to zdobycie mety we dwoje, ale R będzie wypruwał swoje flaki i biegł po życiówkę. Także dla niego dzisiejsze węglowodanowa obiadokolacja jest znacznie ważniejsza.

Dyniowy sos to pieczona dynia z duszoną cebulką i podsmażonym na maśle klarowanym jarmużem. Klopsiki to mój standardowy przepis który już gdzieś chyba się pojawił. A jak nie to na pewno się pojawi. To kasza jaglana z pieczarkami, cebulką, orzechami włoskimi i przyprawami. Wyglądało przepysznie i tak też smakowało!

Jak będzie dużo chętnych na przepis to z chęcią zamieszczę szczegółowy opis.

Życzcie nam powodzenia ! Szybkiego dotarcia na metę i drogi z wiatrem

DSC_0163

O.

Leave a Comment

Comments (1)